Sfeer en smaak

In de naam heb je 2 delen: ‘Sfeer’ & ‘Smaak’. ‘Sfeer’ spreekt voor zich in een interieur & lifestyle winkel. ‘Smaak’ kan je op verschillende manieren interpreteren. Ieder heeft zijn smaak (ook qua interieur). Maar het kan ook naar de smaakpapillen verwijzen…Wel….bij “Sfeer&Smaak” zijn de 2 betekenissen van toepassing.

Wij spraken met Belinda, eigenares van Sfeer en Smaak.

Stel je eens voor. Wat onderscheidt je van andere winkels?

Sfeer & Smaak is ontstaan vanuit mijn passie voor interieur. Rond mijn 40ste heb ik dan ook de stap gezet om hiermee verder te gaan en ben ik gestart met mijn webshop www.sfeersmaak.be. Tegelijkertijd heb ik mijn diploma ‘interieurstyliste’ behaald in avondonderwijs.

Ik probeer steeds op zoek te gaan naar mooie authentieke items (met een verhaal erachter). Dit combineer ik met (gekende) merken zoals Still, PTMD, de windlichten van Puur Wonen,… die mooi blenden met de authentieke items en samen zorgen voor een rustige, gezellige sfeer.

 Je vindt er ook originele cadeaus zoals handgemaakte juwelen van B-jewels, Zuid-Afrikaanse spulletjes van Sakkie Kado, zee-gerijpte wijn, knisperende kaarsen van WoodWick,…

Wat is voor jou het voordeel van werken via Broeilab?

Het is ideaal om het concept ‘winkel’ of ‘winkel/webshop’ uit te proberen via Broeilab. Dit omdat je met hen voor een lagere huurprijs en beperkte periode een contract kan aangaan. Je hangt dus niet onmiddellijk vast aan een huurovereenkomst met hoge huur en voor lange termijn. Je moet bij de inrichting van jouw winkel wel rekening houden met het feit dat dit maar een tijdelijk contract is.

En wat na dit jaar?

Je leert al snel dat je heel wat omzet moet draaien om enkel nog maar uit de kosten te komen. Het is dan ook spijtig dat de gewone winkelhuurprijzen veel hoger liggen. Te hoog! Eigenaars/verhuurders willen nog steeds niet inzien dat dit het grote probleem is voor de jaren leegstand in Vilvoorde. Ze laten liever hun pand leegstaan en verkommeren dan dat ze hun huurprijzen laten zakken.

Naar welk evenement in Vilvoorde kijk je het meest uit?

De jaarmarkt. Hopelijk is het mooi weer 😊.

Wat is een goede reden om in Vilvoorde te komen shoppen?

We weten allemaal dat er meer winkels moeten komen in Vilvoorde en er mist nog wat gezelligheid in de stad. Maar je kan er wel rustig winkelen. Geen overvolle straten en winkels. Geen massa. De winkeliers/horeca kunnen tijd voor je maken, waardoor er een meer persoonlijke benadering is.

En er is nog tijd voor een babbeltje 😊

Wat is jouw favoriete plekje in Vilvoorde?

De Basiliek en klooster Onze-Lieve-vrouw van Troost met het kleine straatje ernaast, en Horteco (de school waar mijn jongste dochter gaat). Wist je dat dit een domein van 52 hectare groot heeft? Een mooie groene parel in de stad!

Het is minder een massa gebeuren. Doordat we met minder winkels/horecazaken zijn is een goeie band nodig tussen deze winkels/horecazaken. Ik moet zeggen dat ik mij na 3 maanden heel welkom voel bij de andere winkeliers! Het is zo leuk om even bij elkaar binnen te kunnen lopen voor een babbel.

Je leukste Vilvoordse herinnering? 

Wat zijn de voordelen van onze stad. Als winkelier, maar ook als mens? 

De gezellige Parkies optredens aan het Maurits Duchéhof (Far West). En de opentuindagen van Horteco. Elk jaar hebben ze rond de 6000 bezoekers.

 Welk type winkel of zaak mankeert volgens jou nog in Vilvoorde?

 Er zijn al heel wat leuke kleinere winkeltjes (speciallekes). Zo mogen er van mij nog heel veel bijkomen. Wat niet wil zeggen dat er geen nood is aan een aantal grotere spelers zoals een Rituals of Dille & Kamille,…

Meer shops

Soepura

Soepura

https://www.facebook.com/Soepura/

Pure Life fotografie

Pure Life fotografie

Het gevoel van nieuwe avonturen, verwachtingen, zwanger zijn, bevallen, de eerste onbetaalbare momenten met je pasgeboren baby, de snelheid waarmee je baby opgroeit, het gezinsgeluk … Het zijn één voor één momenten waarbij je de tijd en emoties wilt blijven...

Mild zwangerschapsboetiek

Mild zwangerschapsboetiek

Hoi, ik ben Marijke, bezielster van MILD zwangerschapsboetiek. Een boetiek waar JIJ centraal staat als vrouw. Het is de missie van MILD om jou te doen STRALEN tijdens je zwangerschap of borstvoedingsperiode! Want dat kán, weet je! Als je de juiste...

Metabolism

Metabolism

Lokale en circulaire verwerking van stedelijk afval Metabolism verwerkt het afval van vandaag tot de hulpbronnen van morgen, op een circulaire en locale manier.  +32478341623 +34 674 44 53 51 Email: didier@metabolism.biz - marcel@metabolism.biz  www.metabolism.biz ...

Kinderboetiek Marie-Fien

Kinderboetiek Marie-Fien

Betaalbare kwaliteitsvolle tweedehands kinderkleding voor jongens en meisjes van 0 tot 14 jaar. Met Marie-Fien wil ik betaalbare kwaliteitsvolle tweedehands kinderkleding aanbieden voor meisjes en jongens van 0 tot 14 jaar. Wist je dat 1 outfit produceren 10 000 l...

Classy & Cozy

Classy & Cozy

Betaalbare trendy mode voor iedereen, op de Grote Markt van Vilvoorde.  Chic, classy en cosy Info & foto's