People Made

People Made, echt waar

Handgemaakt moois uit 15 sociale organisaties (dec 2018 – feb 2019)

People Made, echt waar is een collectief van 15 organisaties uit heel Vlaams-Brabant, die werken met minder vanzelfsprekende doelgroepen. Maatwerkbedrijven, organisaties uit de sociale economie en anderen hebben de handen in elkaar geslagen om met hun mensen handgemaakte spullen te maken. Ze werden in Vilvoorde door die mensen zelf ook verkocht in de winkel (Leuvensestraat 73) tussen december 2018 en februari 2019.

Stel je eens voor. Wat onderscheidt je van andere winkels?

Het verschil tussen People made, echt waar en andere winkels is dat elke product uniek is en een verhaal met zich meedraagt. Elke product wordt met de hand gemaakt door kwetsbare doelgroepen die het moeilijk hebben om in de reguliere arbeidsmarkt terecht kunnen door verschillende redenen; te lang werkloos, taalbarrière, lichamelijke of mentale beperking,… De organisaties die deelnemen aan People made, echt waar geven deze mensen een tweede kans en veel mensen weten niet welke producten en diensten hier uit voortvloeien. Om het grote publiek te laten kennismaken met deze organisaties worden al hun producten en diensten in een pop-up winkel verkocht.

Wat is je band met Vilvoorde?

De stad Vilvoorde bruist van diversiteit en heeft heel wat organisaties die de doelgroepen een tweede kans bieden. De stad is ook een boeiende mix van veel culturen en talen. Ik heb ook heel veel leuke ontmoetingen gehad tijdens het uitbaten van deze winkel, met de bezoekers maar zeker ook met de buren in de Leuvensestraat.

Naar welk evenement in Vilvoorde kijk je het meest uit?

Naar de volgende projecten die People made, echt waar zal organiseren in Vilvoorde: een tweede pop-up winkel, een pop-up galerij met kunstwerken in de Kruitfabriek, een co-creatie beurs,… zijn pistes die we nu aan het bekijken zijn met de stad.

Wat is een goede reden om in Vilvoorde te komen shoppen?

Er zijn heel wat nieuwe en gezellige winkeltjes bijgekomen die echt wel de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo heb je Spolly’s Ting, een dame die iets ouds in iets prachtigs kan toveren, Corry die de leukste hebbedingetjes en de lekkerste thee verkoopt, De Fietsenier waar je met al je fietsbeslommeringen terecht kan, De Kilomeet waar je tweedehandspullen aan de meter of gewicht kan aankopen en Michèle Fashion store, een kleine boetiek met de mooiste kledij voor elk seizoen.

Ken je het plaatselijke dialect?

Zeker, kastaar en dãisjterre zijn mijn favoriete woorden!

Wat is jouw favoriete plekje in Vilvoorde?

De Grote Markt in Vilvoorde heeft altijd zijn charmes gehad voor mij voor de verbouwingen. De Kruitfabriek is mijn nieuwe place to be.

Wat zijn de voordelen van werken via Broeilab volgens jou?

Dat de contacten met de eigenaar via Broeilab gebeuren. Een lagere huurprijs dankzij de tussenkomst van Broeilab en de stad is zeker een meerwaarde als startende zelfstandige.

Welk type winkel of zaak ontbreekt volgens jou nog in Vilvoorde?

Een gezellige kleine tweedehands boekenwinkeltje waar je iets kan drinken.

Meer shops

Soepura

Soepura

https://www.facebook.com/Soepura/

Pure Life fotografie

Pure Life fotografie

Het gevoel van nieuwe avonturen, verwachtingen, zwanger zijn, bevallen, de eerste onbetaalbare momenten met je pasgeboren baby, de snelheid waarmee je baby opgroeit, het gezinsgeluk … Het zijn één voor één momenten waarbij je de tijd en emoties wilt blijven...

Mild zwangerschapsboetiek

Mild zwangerschapsboetiek

Hoi, ik ben Marijke, bezielster van MILD zwangerschapsboetiek. Een boetiek waar JIJ centraal staat als vrouw. Het is de missie van MILD om jou te doen STRALEN tijdens je zwangerschap of borstvoedingsperiode! Want dat kán, weet je! Als je de juiste...

Metabolism

Metabolism

Lokale en circulaire verwerking van stedelijk afval Metabolism verwerkt het afval van vandaag tot de hulpbronnen van morgen, op een circulaire en locale manier.  +32478341623 +34 674 44 53 51 Email: didier@metabolism.biz - marcel@metabolism.biz  www.metabolism.biz ...

Kinderboetiek Marie-Fien

Kinderboetiek Marie-Fien

Betaalbare kwaliteitsvolle tweedehands kinderkleding voor jongens en meisjes van 0 tot 14 jaar. Met Marie-Fien wil ik betaalbare kwaliteitsvolle tweedehands kinderkleding aanbieden voor meisjes en jongens van 0 tot 14 jaar. Wist je dat 1 outfit produceren 10 000 l...

Classy & Cozy

Classy & Cozy

Betaalbare trendy mode voor iedereen, op de Grote Markt van Vilvoorde.  Chic, classy en cosy Info & foto's