Over Broeilab

Broeilab vzw is een initiatief van enkele enthousiaste Vilvoordenaars dat startende ondernemers en creatievelingen een ruimte wil geven om hun ding te doen. Dit doen we door gebruik te maken van panden die nu leeg staan en dus onderbenut worden. De vzw is sinds 2018 aangesteld door de stad Vilvoorde als officiële leegstandsbeheerder van de stad. Eigenaars van beschikbare panden kunnen daardoor in aanmerking komen om vrijgesteld te worden van de leegstandstaks wanneer ze met ons samenwerken en hun pand beschikbaar stellen

Broeilab in de pers

Broeilab verschijnt regelmatig in de pers. Kijk hier wat er zoal over ons wordt gezegd!

BROEILAB ALS HOOFDSTUK / GOOD PRACTICE IN "DE WEG NAAR DE CREATIEVE STAD: ONDERNEMEN EN DIVERSITEIT IN DE STAD VAN MORGEN" (MARIT GINEVRO).

Lees hoe je buurten herwaardeert en de drempel tot ondernemen verlaagt. Met handige tips & tricks, cases uit Vilvoorde, Antwerpen, Mechelen, Brussel, Rotterdam, Parijs, Dortmund, Barcelona, Madrid, … én bijdrages van o.a. Piet Colruyt, Sihame El Kaouakibi, Pascal Cools, Marianne Thyssen en Erwin De Bruyn.

BROEILAB DRINGEND OP ZOEK NAAR NIEUWE PANDEN: VERENIGING BESTAAT ANDERHALF JAAR EN HEEFT AL 20 STARTENDE ONDERNEMERS OP WACHTLIJST STAAN

Broeilab bestaat nog maar anderhalf jaar en heeft nu al een wachtlijst van twintig starters die op zoek zijn naar een geschikt pand. Ze organiseerden reeds pop-up wedstrijden mét succes. Afgelopen tijd konden dertien starters in een pand terecht en ondertussen hebben er drie een succesvolle doorstart gemaakt. Door de grote belangstelling zijn ze naarstig op zoek naar panden.

21/10/2019 – Het Laatste Nieuws

EXTRA POP-UPS MOETEN HANDELSCENTRUM BOOST GEVEN

Er komt een vervolg op het initiatief van vzw Broeilab en de stad Vilvoorde om de schrijnende leegstand in de Leuvensestraat aan te pakken met pop-ups. Vorig jaar werden al zes winkels met steun van Broeilab, nu komt er een nieuwe pop-upwedstrijd. Bedoeling is dat de laureaten voor de zomer hun intrek nemen in één van de zowat vijf bijkomende panden. Zij moeten dan samen met de nog overblijvende winkels zorgen voor een boost van het handelscentrum.


19/03/2019 – Goeiedag

BROEILAB WIL NOG MEER POP-UPS IN HANDELSCENTRUM VILVOORDE

Broeilab start een tweede pop-up wedstrijd om de leegstand in het Vilvoordse handelscentrum tegen te gaan. In het eerste jaar werd met behulp van de vzw zes pop-up winkels opgestart. Ongeveer 15% van de handelszaken in Vilvoorde staat leeg.

21/10/13/03/2019 – Ring TV

NIEUWE POP-UPS IN STRIJD TEGEN LEEGSTAND

Starters krijgen kans om zich te bewijzen in verlaten winkelpanden in Leuvensestraat

In een nieuwe poging om iets aan de immense leegstand te doen, zijn zaterdag drie nieuwe pop-ups ingehuldigd. De recent opgerichte vzw Broeilab laat starters en creatievelingen hun concept uittesten in leegstaande panden. Het enthousiasme bij de beginnende winkeliers is groot en ook heel wat nieuwsgierige Vilvoordenaars kwamen een kijkje nemen.  Er staan ook ook nog drie andere pop-ups op stapel.


07/10/2018 – Het Laatste Nieuws

VIJFTIEN ORGANISATIES UIT SOCIALE ECONOMIE BATEN POP-UPWINKEL UIT

Broeilab start een tweede pop-up wedstrijd om de leegstand in het Vilvoordse handelscentrum tegen te gaan. In het eerste jaar werd met behulp van de vzw zes pop-up winkels opgestart. Ongeveer 15% van de handelszaken in Vilvoorde staat leeg.

20/11/2018 – Ring TV