Little Fashion Addict

Een hippe kinderwinkel in centrum Vilvoorde. Bij Veronica vind je alles om kindjes blij te maken: van interieurspullen tot speelgoed tot mooie kleding. Stap hier binnen en je komt gegarandeerd buiten met een geschenkje voor je eigen kroost of andermans kinderen. Of met een mooi boeket van bij Tante Fin, want zij delen samen het fijne pand op nr. 58.

Stel je eens voor. Wat onderscheidt je van andere winkels?

 Wij, dat zijn mijn echtgenoot en ik, zijn een ‘kids concept store’. Wij verkopen dus allerlei leuke en originele spulletjes die passen in de wereld van kinderen. Dit gaat van rugzakken tot kleding, tot speelgoed en boeken. Ook verkopen we mooie opbergmanden en hippe tassen voor de mama’s.

 De spullen die we verkopen representeren ook onze eigenheid: we verkopen enkel wat we zelf graag zien. Ik sta graag in de winkel, want ik word gewoon gelukkig van alles wat rond mij staat. Als je in de winkel binnen stapt, stap je ergens ook in mijn wereld binnen.

 Binnenkort kunnen jonge mama’s hier ook terecht voor het aanleggen van geboortelijsten en proberen we hen zo veel mogelijk te kunnen aanbieden. We zullen ook leuke koetsen en alle noodzakelijke spulletjes aanbieden voor bij de geboorte. Daar kijk ik echt naar uit!

Verder gaan we ook beginnen met het aanbieden van leuke workshops en infoavonden, allemaal in het teken van kinderen en jonge en nieuwe mama’s. Maar ook de niet-mama’s zijn hier altijd welkom hoor.

Wat is je band met Vilvoorde?

De winkel littlefashionaddict heeft zijn roots aan de kust. Toen we het vorig jaar hebben overgekocht was het de bedoeling dit onze Vilvoordse eigenheid te geven. Zelf ben ik hier geboren, hier naar school gegaan en hier getrouwd. Er is een zekere fierheid en eigenheid die de laatste jaren de kop opsteekt in Vilvoorde. We zijn een stad in het midden van het land, met veel uitdagingen, maar dat maakt het net interessant. Wij  hebben klanten van alle nationaliteiten en achtergronden. Dit maakt het nog leuker en je houdt hier wel rekening mee als je spulletjes aankoopt. Maar het belangrijkste is nog altijd je eigenheid behouden en iedereen te kunnen aanspreken met wat je staan hebt. Kinderen hebben gaat over alle grenzen heen, en dat is het leuke eraan!

Naar welk evenement in Vilvoorde kijk je het meest uit?

Met de feestdagen die voor de deur staan kijk ik enorm uit naar de eindejaarsaankopen. Dit is de eerste keer dat we als handelaars hieraan meedoen. Met de kerstmarkt als kers op de taart! Ik hou van de winterse sfeer, de donkere en koude dagen. Dat maakt het binnen eens zo gezellig en knus.

En hét event om naar uit te kijken is de Jaarmarkt natuurlijk. Dan komt iedereen buiten, ook van buiten Vilvoorde, en is er een ongelooflijke relaxte sfeer.

Wat is een goede reden om in Vilvoorde te komen shoppen?

Koop lokaal! Ik geloof in het steunen van de kleine handelaar. Je hebt er een persoonlijkere band mee dan met de grote ketens. Toch vind ik dat je beiden moet hebben in de stad en ben ik dus zeker niet tegen de grote spelers op de  markt. Ook ben ik geen tegenstander van online kopen. Zelf heb ik een online winkel en de combinatie van beiden werkt perfect voor de klanten. Ik vind het als handelaar ook zelf ongelooflijk leuk om te zien wie mijn klanten zijn en te horen wat er leeft bij hen. Vaak krijg ik input die ik dan ook toepas in de winkel en het beïnvloedt ook mijn aankoop bij de groothandelaars. En ja, horen dat je winkeltje leuk is, is ontzettend aangenaam natuurlijk. Altijd een plezier dat te horen! 

Wat is jouw favoriete plekje in Vilvoorde?

Ik wil niet melig klinken, maar dat is mijn eigen huisje. We wonen sinds 5 jaar in een knus herenhuis in de Vaartstraat, in het centrum van Vilvoorde. Ik ben zelf interieurvormgever en vind het dan ook belangrijk dat je huis een ware thuis is, gezellig, ingericht met je eigen spulletjes en de kleuren die je warm maken van binnen. Hier laat ik mijn creativiteit los. Overal staan ook planten bij me thuis, want mijn groene vingers moeten in de stad ook aan hun trekken komen. Ons stadstuintje is dan ook mijn favoriete plek zodra het wat warmer wordt. Maar het belangrijkst is dat ik het huis kan delen met de mensen die ik het liefst zie op deze wereld!

Verder ben ik opgegroeid op het Kassei en het park Drie Fonteinen blijft een speciale plaats behouden in mijn hart.

Wat zijn de voordelen van werken via Broeilab volgens jou? 

Alleen maar voordelen. Zij hebben dit pand in de Leuvensestraat voor ons gevonden, zij zorgen voor evenementen die volk trekken. Zij zijn er altijd als we met vragen zitten, ze luisteren naar wat we te zeggen hebben. Hun energie en positiviteit is aanstekelijk. Ik vind het mooi om te zien dat er zoveel jonge mensen hier vrijwillig hun tijd in steken, omdat ze geloven in een betere toekomst voor Vilvoorde. Wie kan hier nu niet blij van worden? Ik ben Broeilab alleszins heel dankbaar.

Welke type zaak of winkel ontbreekt volgens jou nog in Vilvoorde?

Alhoewel dat er al veel leuke zaken zijn bijgekomen in de Leuvensestraat is hier zeker nog plaats om te groeien. Een goede warme bakker mis ik nog, zoals die er vroeger was. Een schoenenwinkel voor het hele gezin is ook altijd welkom. Wat meer zaken om leuk en snel iets te happen, alhoewel de enkelen die er zijn al vaak door ons gefrequenteerd worden. Een leuke bar in het centrum om ‘s avonds eens snel met vrienden af te spreken, een veggie restaurant, een kinderbar, een sportwinkel en een (alternatieve) cinema… De verhalen die we van mijn ouders hoorden over de cinema die er vroeger was in de Lange Molenstraat hebben me altijd geïntrigeerd, dat zou nog eens leuk zijn om te voet naar de cinema te kunnen gaan, niet?

We zijn in Vilvoorde zeker al de goede weg op aan het gaan, het is nu ook aan de plaatselijke bevolking om hier aan mee te werken. Komt goed!

Meer shops

People Made

People Made

People Made, echt waar Handgemaakt moois uit 15 sociale organisaties (dec 2018 - feb 2019) People Made, echt waar is een collectief van 15 organisaties uit heel Vlaams-Brabant, die werken met minder vanzelfsprekende doelgroepen. Maatwerkbedrijven, organisaties uit de...

Nerd Candy

Nerd Candy

Goeiemorgen! stel je eens voor. Bij Nerd Candy kan je terecht voor Amerikaanse snoepjes, en andere importproducten zoals pancakemix en andere die hier niet gemakkelijk te verkrijgen zijn. Wij proberen ons te onderscheiden door altijd iets nieuws aan te bieden dat de...

De Kilomeet

De Kilomeet

De uren vliegen er voorbij, nochtans kan je er even terug in de tijd reizen. Zonder het te beseffen zit je met je neus in de overvolle bakken weg te dromen bij al die tweedehandsspullen die je een tweede leven wilt geven. In deze Broeilab-babbel spreken we met de...

Fietsenier

Fietsenier

Fietsenier is een fietsenwinkel met ruim assortiment dames-, heren- en kinderfietsen, én bovendien een fietsherstelplaats. Als eerste fietswinkel in Vilvoorde wilde Joris van Fietsenier niet te exotisch doen. De basisbehoeften van de klant, daar draait het voor deze...

Corry

Corry

Op de thee bij Corry Blaute Streekproducten, interieur, tweedehands en hebbedingen Aangenaam! Wie is Corry? Ik ben geboren en getogen in Zottegem, maar woon al jaren in Grimbergen. Ik hou van Vilvoorde. Ik vergelijk het soms met mijn geboortedorp, al zal het voor de...

Lots of Little

Lots of Little

Een mini concept store met unieke kledingmerken van baby tot kleuter 0-6 jaar. Vind hen op www.lotsoflittle.be en sinds januari 2020 ook in het pand van Little Fashion Addict in de Leuvensestraat 58! Stel je eens voor, wie zijn jullie en wat doen jullie in de zaak?...

Sfeer en smaak

Sfeer en smaak

In de naam heb je 2 delen: ‘Sfeer’ & ‘Smaak’. ‘Sfeer’ spreekt voor zich in een interieur & lifestyle winkel. ‘Smaak’ kan je op verschillende manieren interpreteren. Ieder heeft zijn smaak (ook qua interieur). Maar het kan ook naar de smaakpapillen...

Tante Fin

Tante Fin

Tante Fin, Florals & Retro Deco, dat is Soetkin met de mooiste veldboeketten en een plukbar waaruit je zelf je mooiste boeket kan samenstellen! Soetkin maakte haar droom waar met het pand in de Leuvensestraat waar ze samen met Little Fashion Addict zit. Je kan bij...