Icoon Lieven

Lieven Miguel Kandolo is een geboren en getogen Vilvoordenaar en auteur van het zonet gepubliceerde boek “Yaya na Leki”. Daarnaast is hij voorzitter van de Vilvoordse vzw Kolamela, een organisatie die jongeren met Afrikaanse achtergrond bij elkaar brengt en rond identiteitsvorming werkt.

First up: de parken! Ik woon dichtbij het Hanssenspark dus sowieso kom ik er vaak en graag. Tijdens coronatijden heb ik een liefde ontwikkeld voor Drie Fonteinen. Uiteraard kende ik het park wel al, maar pas in 2020 heb ik ontdekt hoe groot en mooi het eigenlijk is. Ik ben beginnen lopen tijdens de lockdown, en zo ontdekte ik het groene Vilvoorde op een andere manier. Er is ook een onontdekt parkje aan de splitsing naar Neder-Over-Heembeek, ik had het nog nooit gezien, maar ben er toevallig ingelopen via een paadje. Het parkje begint aan de zijkant van Koningslo maar als je het doorloopt kom je uit bij de bebouwde kom. Een onontgonnen pareltje!

Het centrale plein in de nieuwe wijk, die sommigen kanaalzone noemen, of Broek of Vier Fonteinen: het enige echte Broekplein. Dat maakt ons Vilvoorde nog meer het Brooklyn aan de Zenne. Het plein is er voor de mensen die daar in de buurt wonen, maar ook voor bezoekers die er meer zullen komen als de fiets- en voetgangersbrug er eenmaal is. Voor mij is het Broekplein het symbool voor vernieuwing van onze stad. Samen met de vernieuwde Leuvensestraat, de Grote Markt en het station is dit een hele nieuwe wijk die aantoont dat Vilvoorde aan het vernieuwen is en nog heel wat potentieel heeft.

Dé Vilvoordse culturele hub die jongeren bij elkaar brengt is toch wel de Kruitfabriek. Er is eigenlijk ook zoiets nodig in het centrum, waar jongeren rustig kunnen chillen. Hopelijk openen mijn beste vrienden in de toekomst zo’n plek.

Het VOC, het vrijzinnig centrum, is de laatste plek die ik er graag even uit licht. Het wordt uitgebaat door heel sympathieke mensen. Wij mochten er met onze vzw Kolamela een event organiseren, en ze waren verbaasd dat we zo veel mensen bij elkaar konden brengen. Sindsdien organiseerden we nog meerdere events of lezingen in de mooie zaal van het VOC.

Meer iconen

Icoon Derek

Icoon Derek

Ontmoet Derek Man, co-founder van Les Deux Frères, het restaurant dat hij samen met Ish Ait Hamou uitbaat. Met als motto “no divide but unite” is Derek een echte samenbrenger, wat hij ook in zijn keuken probeert na te streven. Hij is al lang #fanvanvilvoorde en komt...

Icoon Isabel

Icoon Isabel

Isabel Delanghe is leerkracht in V-town, en daarnaast is ze beroemd op Instagram als @isabel_mjj, de stijlvolle mama van Jules, Jeanne en Desiree. Haar profiel barst van de prachtige posts rond stijl en interieur. Vilvoordser dan Isabel vind je ze niet snel, dus...

Icoon Charlotte

Icoon Charlotte

Charlotte Jacobs, of ook wel Charlie van The Collar Diaries, troont je graag mee op haar tocht door Vilvoorde, met haar hondje Foxy en dochtertje Billie-June trouw in haar kielzog. Ze zijn makkelijk te herkennen, want door Charlotte haar voorliefde voor kleurrijke...