Fietsenier

Fietsenier is een fietsenwinkel met ruim assortiment dames-, heren- en kinderfietsen, én bovendien een fietsherstelplaats. Als eerste fietswinkel in Vilvoorde wilde Joris van Fietsenier niet te exotisch doen. De basisbehoeften van de klant, daar draait het voor deze sympathieke fietshandelaar om.  

Stel je eens voor. Waarvoor kunnen de mensen bij jou terecht, en wat onderscheidt jou van andere winkels? 

 Met de Fietsenier wil ik een fietswinkel zijn die zich focust op de basisbehoefte van het fietsen, en niet enkel op bijvoorbeeld bakfietsen, of koersfietsen. Ik ben daar niet super commercieel in. Ik ga niet proberen de mensen zoveel mogelijk te verkopen, maar het vertrouwen proberen winnen van de klanten. Op de service werken is voor mij belangrijk. 

Mensen komen hier meestal toe met een specifiek probleem. Ik maak altijd onmiddellijk ik een kort bestek, en als daar dan nog verrassingen op komen tijdens de werken verwittig ik de mensen. 

Ik ben ook niet bang van McGuyver-oplossingen. Daarnet kwam iemand binnen met een kapotte kettingkast, wat een duur onderdeel is, maar eigenlijk gewoon maar een stuk plastiek. Een stukje Duck tape, en je probleem is ook opgelost. 

Waarom heb je voor Vilvoorde gekozen? 

 Ik woon in Zemst, en onze blik was altijd op Mechelen gericht, want ik vond Vilvoorde eigenlijk een ‘Hell hole’. Maar in Mechelen zijn al 16 fietswinkels, en in Vilvoorde was geen enkele. Commercieel gezien was de keuze vlug gemaakt. En ondertussen heb ik gezien dat Vilvoorde absoluut niet de ‘Hell Hole’ is (lacht). 

Om het even over Vilvoorde te hebben: hoe goed ken je onze stad? Is er een evenement waar je naar uitkijkt? 

 Nee, maar ik ben wel beginnen opletten wat er in Vilvoorde gebeurt toen ik op sociale media berichten over de kruitfabriek zag verschijnen. Ik vond dat een interessant project, en daaraan zie je dat er dingen aan het bewegen zijn. Je ziet dat er gedacht wordt aan ‘waar moeten we met deze stad naartoe’. Dat was een paar geleden absoluut niet zo. 

Wat is voor jou een goede reden om in Vilvoorde te komen shoppen? 

 Voor het moment is daar eigenlijk geen reden toe. Die reden moeten we dus maken. Een van de grote werkpunten van Vilvoorde: de mensen terug naar hier krijgen. En ik zie mezelf graag als een deeltje van de oplossing. Een fietsenwinkel in een winkelstraat is eigenlijk niet nodig. Ik moet het niet hebben van de toevallige passanten, mensen komen naar hier omdat ze mij nodig hebben. Voor mij is een mooie winkelstraat, zonder Broeilab, een meerkost die eigenlijk niet te verantwoorden is. Maar mensen moeten nu wel naar hier komen als ze iets aan hun fiets hebben, wat een beetje passage creëert. En dat is een mijn bijdrage aan het heropleven van de buurt. 

Heb je een favoriet plekje in Vilvoorde? 

Ik was deze zomer aangenaam verrast wat er in de Kruitfabriek gebeurt. En ik vind die kleine steegjes hier aan de Trooststraat, waar je het gevoel hebt in een oud stadje te zijn heel gezellig. En nu de grote Markt mooi is gaat dat ook een trekpleister worden denk ik. 

 Vilvoorde is heel centraal gelegen. Het is nog betaalbaar, het station is bereikbaar te voet vanuit heel de stad, en dat geeft direct toegang tot Brussel en heel de lijn Brussel-Antwerpen. Bereikbaarheid is zeker een van de sterke punten van de stad!

Wat is volgens jou de kracht van Broeilab? 

 Broeilab overwint de allereerste horde die in winkelier heeft, zijnde een huurcontract. Als beginnende zelfstandige heb je al genoeg kosten, tekenen voor drie jaar zou een stap te ver zijn geweest om te beginnen met dit project. Maar als het mij lukt, is het zeker de bedoeling om hier te blijven

Neem zeker eens een kijkje op de website van Fietsenier

Meer shops

Soepura

Soepura

https://www.facebook.com/Soepura/

Pure Life fotografie

Pure Life fotografie

Het gevoel van nieuwe avonturen, verwachtingen, zwanger zijn, bevallen, de eerste onbetaalbare momenten met je pasgeboren baby, de snelheid waarmee je baby opgroeit, het gezinsgeluk … Het zijn één voor één momenten waarbij je de tijd en emoties wilt blijven...

Mild zwangerschapsboetiek

Mild zwangerschapsboetiek

Hoi, ik ben Marijke, bezielster van MILD zwangerschapsboetiek. Een boetiek waar JIJ centraal staat als vrouw. Het is de missie van MILD om jou te doen STRALEN tijdens je zwangerschap of borstvoedingsperiode! Want dat kán, weet je! Als je de juiste...

Metabolism

Metabolism

Lokale en circulaire verwerking van stedelijk afval Metabolism verwerkt het afval van vandaag tot de hulpbronnen van morgen, op een circulaire en locale manier.  +32478341623 +34 674 44 53 51 Email: didier@metabolism.biz - marcel@metabolism.biz  www.metabolism.biz ...

Kinderboetiek Marie-Fien

Kinderboetiek Marie-Fien

Betaalbare kwaliteitsvolle tweedehands kinderkleding voor jongens en meisjes van 0 tot 14 jaar. Met Marie-Fien wil ik betaalbare kwaliteitsvolle tweedehands kinderkleding aanbieden voor meisjes en jongens van 0 tot 14 jaar. Wist je dat 1 outfit produceren 10 000 l...

Classy & Cozy

Classy & Cozy

Betaalbare trendy mode voor iedereen, op de Grote Markt van Vilvoorde.  Chic, classy en cosy Info & foto's