Corry

Op de thee bij Corry Blaute

Streekproducten, interieur, tweedehands en hebbedingen

Aangenaam! Wie is Corry?

Ik ben geboren en getogen in Zottegem, maar woon al jaren in Grimbergen. Ik hou van Vilvoorde. Ik vergelijk het soms met mijn geboortedorp, al zal het voor de buitenstaander niet meteen hetzelfde zijn.

De winkel Corry is geboren op een avondmarkt in de Kruitfabriek, zo kreeg ik de smaak te pakken. Je vindt in mijn winkeltje tweedehandsmeubeltjes en curiosa, hebbedingetjes en cadeautjes.

Verder probeer ik ook mijn roots binnen te smokkelen door streekproducten te verkopen, zoals koffie van Vandekerckhove, of mosterd en pickles van Tierlantijn. Mijn grote dada is thee, ik ben zelf theesommelier en bied hier een uitgebreid assortiment aan van Ann Van Steenkiste. Eigenlijk is het simpel, ik verkoop wat ik graag zie, drink en eet.

Wat is voor jou de kracht van Broeilab?

Snel en efficiënt werken. Duidelijkheid. Grote inzet voor handelaars. Echt, het is een lovenswaardig initiatief. En ik vind Willem een knappe kerel (lacht). Het is ook goed dat de leegstand wordt aangepakt, want sommige eigenaars laten hun pand nogal verkommeren.

Geef een goede reden om in Vilvoorde te komen shoppen?

Ha, Corry natuurlijk!

Laat ons eerlijk zijn, er moeten nog een aantal grotere zaken bijkomen om Vilvoorde als shopstad op de kaart te zetten, maar ik geloof daar wel erg in.

Als ik mag kiezen welke winkel er nog mag bijkomen, kies ik voor een hippe schoenenwinkel. Zonder afbreuk te willen doen aan Carpe Diem natuurlijk.

Op welk evenement in Vilvoorde vinden we je steevast terug?

Kiezen is moeilijk! De jaarmarkt, sowieso. Ook de rommelmarkt in de Kruitfabriek elke eerste zondag van de maand staat op het lijstje. En in de zomer vond ik de activiteiten van Stal Cheval zeker de moeite waard.

Wat is jouw favoriete plekje in Vilvoorde?

Voor een vegetariër misschien een vreemde keuze, maar De Kuiper is en blijft een geweldige plek. Net als de Kruitfabriek. O ja, en The Girl in my soup mag ook niet ontbreken, met de fantastische Severine achter de toog.

Zit Vilvoorde al in je hart? Koester je bijvoorbeeld een mooie herinnering aan de stad?  

Dat zal, zoals voor veel Vilvoordenaars, de jaarmarkt zijn. Een jaarmarkt van intussen al ettelijke jaren geleden. Tot in de late uurtjes bij De Kuiper blijven plakken, om opeens de piano buiten te sleuren en in het midden van de straat te beginnen zingen. Met de onnavolgbare Johan Hoogewijs aan piano. Een heerlijke herinnering.

Met je Gentse tongval is het plaatselijke dialect je misschien niet helemaal bekend, maar heb je een favoriet Vilvoords woord?

Ik spreek inderdaad allesbehalve vloeiend Vilvoords, maar ‘e kojke’ (voor ‘een kaartje’) kan me keer op keer bekoren. Gelukkig verkoop ik er in mijn winkel.

Het moge duidelijk zijn, voor een Gentse inwijkelinge is Corry Blaute goed geïntegreerd. Bezoek dus zeker haar winkel, sla een praatje en vergeet niet buiten te lopen met een lekker streekproduct en een geschenkje voor jezelf of iemand anders. Neem ineens ook e kojke mee! 

Meer shops

People Made

People Made

People Made, echt waar Handgemaakt moois uit 15 sociale organisaties (dec 2018 - feb 2019) People Made, echt waar is een collectief van 15 organisaties uit heel Vlaams-Brabant, die werken met minder vanzelfsprekende doelgroepen. Maatwerkbedrijven, organisaties uit de...

Nerd Candy

Nerd Candy

Goeiemorgen! stel je eens voor. Bij Nerd Candy kan je terecht voor Amerikaanse snoepjes, en andere importproducten zoals pancakemix en andere die hier niet gemakkelijk te verkrijgen zijn. Wij proberen ons te onderscheiden door altijd iets nieuws aan te bieden dat de...

De Kilomeet

De Kilomeet

De uren vliegen er voorbij, nochtans kan je er even terug in de tijd reizen. Zonder het te beseffen zit je met je neus in de overvolle bakken weg te dromen bij al die tweedehandsspullen die je een tweede leven wilt geven. In deze Broeilab-babbel spreken we met de...

Fietsenier

Fietsenier

Fietsenier is een fietsenwinkel met ruim assortiment dames-, heren- en kinderfietsen, én bovendien een fietsherstelplaats. Als eerste fietswinkel in Vilvoorde wilde Joris van Fietsenier niet te exotisch doen. De basisbehoeften van de klant, daar draait het voor deze...

Lots of Little

Lots of Little

Een mini concept store met unieke kledingmerken van baby tot kleuter 0-6 jaar. Vind hen op www.lotsoflittle.be en sinds januari 2020 ook in het pand van Little Fashion Addict in de Leuvensestraat 58! Stel je eens voor, wie zijn jullie en wat doen jullie in de zaak?...

Sfeer en smaak

Sfeer en smaak

In de naam heb je 2 delen: ‘Sfeer’ & ‘Smaak’. ‘Sfeer’ spreekt voor zich in een interieur & lifestyle winkel. ‘Smaak’ kan je op verschillende manieren interpreteren. Ieder heeft zijn smaak (ook qua interieur). Maar het kan ook naar de smaakpapillen...

Tante Fin

Tante Fin

Tante Fin, Florals & Retro Deco, dat is Soetkin met de mooiste veldboeketten en een plukbar waaruit je zelf je mooiste boeket kan samenstellen! Soetkin maakte haar droom waar met het pand in de Leuvensestraat waar ze samen met Little Fashion Addict zit. Je kan bij...

Little Fashion Addict

Little Fashion Addict

Een hippe kinderwinkel in centrum Vilvoorde. Bij Veronica vind je alles om kindjes blij te maken: van interieurspullen tot speelgoed tot mooie kleding. Stap hier binnen en je komt gegarandeerd buiten met een geschenkje voor je eigen kroost of andermans kinderen. Of...