Icoon Charlotte

Charlotte Jacobs, of ook wel Charlie van The Collar Diaries, troont je graag mee op haar tocht door Vilvoorde, met haar hondje Foxy en dochtertje Billie-June trouw in haar kielzog. Ze zijn makkelijk te herkennen, want door Charlotte haar voorliefde voor kleurrijke outfits en accessoires springen zij en haar gezinnetje er gegarandeerd tussenuit!

Mijn vaste adresjes zijn toch wel de kapper en de broodjesbar. Bij House of M kom ik thuis bij de coolste kapper van Vilvoorde. Nicki heeft altijd iets leuks te vertellen en terwijl tovert hij de meest ontplofte coupe om in een prachtig kapsel. Zijn hondje Eduard is de knapste Franse bulldog van Vilvoorde en mijn hondje Foxy is dan ook volledig van haar sokken geblazen door hem! Bij Sandwichbar Deans ben ik al sinds mijn zestiende kind aan huis. Ze hebben de lekkerste belegde broodjes die ik ken en het leukste van al? Er is, officieus natuurlijk, een broodje Charlotte! 

Aangezien we geen tuin hebben aan ons appartementje, zoeken we graag plaatsen op waar er gras is, liefst in combinatie met een drankje en hapje. De Kruitfabriek is een superleuke locatie waar altijd iets te beleven valt! Je kan er ontspannen in de tuin, koopjes doen tijdens één van hun rommelmarkten, nieuwe muziek ontdekken en lekker eten. Ik ben vooral fan van de grote DZIA-graffiti die op één van hun muren prijkt: een gigantische vos. Als grote Luc De Vos-fan kan het voor mij dan al niet meer stuk natuurlijk.

Het cultureel centrum Het Bolwerk is echt mijn lievelingsplekje. Ik heb er jaren gewerkt als cultuurfunctionaris en baliemedewerkster, en ben er nu nog steeds actief als vrijwilliger. Ik heb er zulke mooie tijden beleefd en de collega’s voelen aan als familie. Het is zo’n warme, mooie en bruisende plaats. Mijn dochtertje wordt sowieso ook opgenomen in die warme Bolwerkfamilie, van zodra hun deuren weer opengaan. Binnentreden in de schouwburg voelt aan als thuiskomen na een lange reis: intens geluk.

Aan het kanaal kom ik dolgraag wandelen met Billie-June en Foxy. Je ziet de brug, het interactieve knalrode werk van Roel Heremans, bankjes om op neer te vleien… We gaan ook vaak naar de Parmentierloods: een grote, overdekte oppervlakte net naast het kanaal waar je de industriële spirit van vroeger nog duidelijk kan voelen. Er heerst een gezellige rust en het is er fijn om rond te lopen.

Meer iconen

Icoon Lieven

Icoon Lieven

Lieven Miguel Kandolo is een geboren en getogen Vilvoordenaar en auteur van het zonet gepubliceerde boek "Yaya na Leki". Daarnaast is hij voorzitter van de Vilvoordse vzw Kolamela, een organisatie die jongeren met Afrikaanse achtergrond bij elkaar brengt en rond...

Icoon Derek

Icoon Derek

Ontmoet Derek Man, co-founder van Les Deux Frères, het restaurant dat hij samen met Ish Ait Hamou uitbaat. Met als motto “no divide but unite” is Derek een echte samenbrenger, wat hij ook in zijn keuken probeert na te streven. Hij is al lang #fanvanvilvoorde en komt...

Icoon Isabel

Icoon Isabel

Isabel Delanghe is leerkracht in V-town, en daarnaast is ze beroemd op Instagram als @isabel_mjj, de stijlvolle mama van Jules, Jeanne en Desiree. Haar profiel barst van de prachtige posts rond stijl en interieur. Vilvoordser dan Isabel vind je ze niet snel, dus...